Erşan Kuneri’nin Başrol Oyuncusu Zafer Algöz Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Ersan Kuneri Basrol Oyuncusu Zafer Algoz Kimdir Zafer Algoz Kac Yasinda ve Nereli
Erşan Kuneri' Başrol Oyuncusu Zafer Algöz Kimdir Zafer Algöz Kaç Yaşında ve Nereli

Erşan Kuneri ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan kullanıcı, “Erşan Kuneri’yi resmen sıfır beklenti ile açtım ama resmen her bölümde durdurup 1-2 dakika gülmek zorunda kaldım. 6. bölüme geldim efsane gerçekten. Şu ana kadar Kooperatif Kemal favori bölümüm. İçinde bir tık Gibi esintisi hissettim gibi” dedi. Dizinin başrol oyuncusu Zafer Algöz de paylaşıma cevap vererek “Gibi’nin bu seviyeye gelmesi için, 2 fırın ekmek, 4 fırın da İzmir boyozu yemesi gerek” yanıtını sosyal medyada gündem oldu” ifadelerini kullandı.

Zafer Algöz Kimdir? Zafer Algöz Kaç Yaşında ve Nereli?

Zafer Algöz, 30 Ağustos 1961 tarihinde Kars’ta dünyaya geldi. Başarılı oyuncu, 1975 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda açılan Gençlik Kursları’nda tiyatro eğitimi alan sanatçı, 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı.

Dedesi besteci Kemani Haydar Telhüner’dir. 1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi alan sanatçı, 1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1985 yılında mezun olup aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu’nda sanat yaşamına başladı.

1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları’na tayin olan Algöz, birçok oyunda rol aldı, dizi ve sinema filmleri çevirdi. İstanbul Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak çalışmaktadır. Ayrıca League of Legends adlı MOBA oyununda Türkiye sunucusu açılışa özel Gangplank adlı şampiyonun Barbaros adlı kostümünü seslendirmiştir.

Eylül 2019’dan beri Can Yılmaz ile birlikte Youtube kanalına içerik hazırlamakta, “Burda Olan Burda Kalır” oyunuyla sahneye çıkmaktadır.

Rol aldığı oyunlar

  • Vahşet Tanrısı: Yasemin Reza – İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • Münasebetsiz : Francis Vebe – Donkişot Tiyatro – 2011
  • Vahşet Tanrısı : Yasmina Reza – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2009
  • Amadeus : Peter Shaffer – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2008
  • Çok Yaşa Komedi : Anton Çehov – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2005
  • Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi : Bertolt Brecht – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1998
  • Ayışığında Şamata : Haldun Taner – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1997
  • Babaannem Yüz Yaşında : Roberto Cossa – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1996
  • IV. Murat : Turan Oflazoğlu – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1995
  • Tanrı : Woody Allen – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
  • Karanlıkta Komedi : Peter Shaffer – İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • Bina (oyun) : Behiç Ak – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
  • Hamlet : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1993
  • Macbeth : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992
  • Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991
  • Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bişey Oldu : Larry Gelbert\Bert Shevelove – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1990
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989
  • Ballar Balını Buldum (Yunus Emre) : Nezihe Araz – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989
  • Kısmet (oyun) : Erhan Gökgücü – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1986
  • Akıllı Tavşan : Nezihe Araz – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1986

Filmografisi

  • Erşan Kuneri – 2022
  • Üç Kuruş – 2021-2022
  • İlginç Bazı Olaylar – 2021
  • Tutunamayanlar – 2020
  • Karakomik Filmler 2 – 2020
  • Karakomik Filmler – 2019
  • Börü (film) – 2018
  • Börü (dizi) – 2018
  • Muhteşem İkili – 2018
  • Görevimiz Tatil – 2018
  • Arif V 216 – 2018
  • Deli Aşk – 2017
  • Bir Deli Sevda – 2017
  • Hayatımın Aşkı – 2016
  • Yok Artık 2 – 2016
  • Kaçma Birader – 2016
  • Ali Baba ve 7 Cüceler – 2015
  • Tut Sözünü – 2015
  • Küçük Ağa – 2015
  • Pek Yakında – 2014
  • Beni Böyle Sev – 2014
  • Mihrap Yerinde – 2014
  • İntikam – 2013
  • Sultan – 2012
  • Uzun Hikâye – 2012
  • İbreti Ailem – 2012
  • Mor Menekşeler – 2011
  • Dedemin İnsanları – 2011
  • Leyla ile Mecnun – 2011
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi – 2011-2012 – Abi
  • Mükemmel Çift – 2010
  • Yahşi Batı – 2010
  • Umut – 2009
  • A.R.O.G – 2008[3]
  • Cumhur Cemaat – 2007
  • Kurtlar Vadisi Pusu – 2007-2009
  • Hasret – 2006
  • Umut Adası – 2006
  • Sınav – 2006
  • Kapıları Açmak – 2005
  • O Şimdi Mahkum – 2005
  • Çınaraltı – 2003
  • Esir Şehrin İnsanları – 2003
  • Cesur Kuşku – 2001
  • Evdeki Hesap – 2000
  • Duruşma – 1999
  • Salkım Hanımın Taneleri – 1999[4]
  • Utanmaz Adam – 1998
  • Komşu Komşu – 1997
  • Ağır Roman – 1997
  • Televizyon Çocuğu – 1996 (Konuk oyuncu)
  • Oğlum Adam Olacak – 1995
  • Saygılar Bizden – 1992

Kitapları

  • 2017 – Haşırt Dı Bilekbord,
  • 2018 – Keş On Dı Teybıl,

Benzer Reklamlar

İlk yorum yapan olun

Yorumlar